צניחת אברי האגן - הטיפול
הפיזיותרפיה תמיד מתרחשת באופן פרטני , הטיפול הוא רגיש ומקצועי.
בתחילה תתבצע הערכה יסודית, בראיון יהיו שאלות לגבי הסימפטומים שלך, אופיים ומשכם. כיצד הם משפיעים על אורח החיים שלך. ההיסטוריה הרפואית שלך, תזונה ועוד. לאחר מכן תתבצע בדיקה גופנית שתכלול גם בדיקת יציבה, גב תחתון ,שרירי בטן ובדיקה פנימית.
לאחר הבדיקה תקבלי הסבר מפורט על תוצאות הבדיקה ועל אפשרויות הטיפול. זו הזדמנות טובה לשאול כל מה שעולה בדעתך כדי שתוכלי לקבל הבנה טובה יותר של אופי הבעיה ואופן הטיפול בה.
מכיוון שסיבת הצניחה היא חוסר תמיכה מספקת באברי האגן עקב חולשה של הרקמות התומכות, קרע או פגיעה ממקור אחר, ישנו צורך לעזור ולשפר את הכוח של שרירי רצפת האגן כדי שיוכלו לספק תמיכה רבה יותר לאברי האגן ולמנוע את החמרת הצניחה.
חשוב לציין כי הפיזיותרפיה לא תוכל להחזיר את האיברים שצנחו למקומם,
אך בהחלט תתן לך כלים וידע איך "להתנהג" עם הצניחה ואיך להימנע מפעילויות מסוימות מזיקות, ולעזור לך לבצע שינויים פשוטים באורח החיים שימנעו ממך גרימת נזק נוסף לרצפת האגן.
כמו כן, לעיתים הצניחה משפיעה גם על האיברים הסמוכים, שלפוחית השתן והרקטום וגורמת לליקויים גם בהם כמו אי שליטה על שתן או עצירויות, וגם בזה צריך לטפל במקביל לטיפול בצניחה.
את הצניחה מקובל לחלק למספר דרגות, כאשר לא כל הדרגות מתאימות לטיפול פיזיותרפי וישנן דרגות שבהן אין מנוס אלא לנתח,
גם במקרים אלה, לאחר הניתוח מומלץ מאוד להגיע לפיזיותרפיה לשיקום רצפת האגן על מנת לשמר את תוצאות הניתוח וללמוד כיצד לא להגיע שוב למצב של צניחה כה חמורה.